fbpx

Kotipalvelua ilman arvonlisäveroa

Kodihoitoapua ikäihmisen tueksi

Ikääntyessä tai toimintakyvyn heikentyessä kodin arkiaskareiden hoitaminen voi muuttua haasteelliseksi. Tällaisissa tilanteissa arvonlisäverottomat tukipalvelut voivat olla ratkaiseva apu, joka mahdollistaa itsenäisen asumisen ja helpottaa arkea. Mitä nämä kotipalvelut ovat ja kenelle ne on tarkoitettu? Tutustutaan tarkemmin.

Monille ikäihmisille ikkunoiden pesu on pelottava tehtävä ja syystäkin, koska kaatumisriski on merkittävä.

Mitä ovat arvonlisäverottomat tukipalvelut?

Arvonlisäverottomat tukipalvelut ovat kunnan järjestämää kotipalvelua ja hoitoa täydentäviä palveluita. Ne voivat kattaa monenlaisia asumiseen, henkilökohtaiseen hoivaan ja muihin arjen toimintoihin liittyviä tehtäviä. Näihin palveluihin kuuluvat esimerkiksi kotisiivous, kaupassakäyntiapu ja pyykkäys. Tukipalvelujen tarkoituksena on tukea itsenäistä asumista ja helpottaa arkielämää silloin, kun omat voimat eivät enää riitä entiseen tapaan.

Tavallisin syy toimintakyvyn alentumiseen on ikääntyminen

Miten palvelut toimivat?

Yksityiset palveluntuottajat voivat tarjota arvonlisäverottomia tukipalveluja, mutta tämä edellyttää rekisteröitymistä ja ilmoituksen tekemistä siihen kuntaan, jonka alueella palveluja tarjotaan. Yrityksen tulee noudattaa tarkkoja laadunvalvontakriteereitä, ja toimintaa valvovat viranomaiset. Meillä on viranomaisen myöntämä lupa tuottaa arvonlisäverovapaita tukipalveluja koko toimialueellamme. Tämä tarkoittaa, että voimme tarjota sinulle laadukkaita palveluita edullisemmin, ilman arvonlisäveroa.

Ikäihmisen kotiapu

Kuka on oikeutettu arvonlisäverottomaan palveluun?

Arvonlisäverottomia tukipalveluja voivat saada henkilöt, joiden toimintakyky on heikentynyt iän tai sairauden vuoksi. Tyypillisiä perusteita ovat fyysisen toimintakyvyn heikkeneminen ja liikkumisen haasteet, ja tarve voi olla joko pysyvää tai väliaikaista. Yrityksemme arvioi yhdessä asiakkaan kanssa, onko hän oikeutettu verottomaan palveluun. Asiakkaan oma kokemus toimintakyvyn alenemisesta riittää perusteeksi, eikä lääkärintodistusta tarvita. Pelkkä korkea ikä ei kuitenkaan yksin riitä perusteeksi arvonlisäverottomalle palvelulle. Tukipalveluja voivat saada myös henkilöt, jotka eivät tarvitse kunnallista kotihoitoa tai kotipalveluja, mutta tarvitsevat silti apua arjen askareissa.

En halua enää tytärtä kuormittaa ja kun on näitä etujakin ikäihmisille ja hyvää palvelua

Asiakkaamme Aila 85-vuotta

Kotitalousvähennys ja arvonlisäveroton palvelu

Jos ostamasi palvelu oikeuttaa kotitalousvähennykseen, saat vähennyksen myös arvonlisäverottomasta palvelusta. Kotitalousvähennykseen oikeuttavat esimerkiksi hoito- ja hoivapalvelut sekä kodinhoidon palvelut, kuten kotisiivous. Vähennyksen saamiseksi palvelua tuottavan yrityksen tulee kuulua ennakkoperintärekisteriin ja harjoittaa tuloveron alaista toimintaa. On hyvä huomioida, että jos palvelu maksetaan kunnan myöntämällä palvelusetelillä, siitä ei saa kotitalousvähennystä.

Tarjoamme laadukasta ja yksilöllistä siivous- ja kodinhoitopalvelua senioreille ja henkilöille, joilla on alentunut toimintakyky. Palvelumme hinta on alkaen 39 €/h alv. 0 % säännöllisen kerran kuukaudessa tapahtuvan tilaukasen yhteydessä. Yli 65-vuotiaille ja toimintakyvyltään heikentyneille palvelumme on arvonlisäverotonta. Lisäksi palveluistamme saa kotitalousvähennystä -60 %, jolloin kotisiivouksen hinta on vain 16,00 €/h.

Lisätietoa Eläkkeensaajien keskusliiton artikkelista.

Yksilöllistä ja elämäniloista kotipalvelua

Meiltä saat kotiisi aina saman kodinhoitajan, joka auttaa sinua kodin siivouksessa ja ylläpidossa. Jokainen koti on ainutlaatuinen, ja siksi tarjoamme yksilöllistä palvelua, joka räätälöidään sinun tarpeidesi mukaan. Käymme yhdessä läpi tarpeesi ja sovitamme palvelut juuri sinulle sopiviksi. Arvonlisäverottomat tukipalvelut ovat tärkeä tuki arjessa, mahdollistavat itsenäisen asumisen ja tuovat helpotusta silloin, kun sitä eniten tarvitaan. Tutustu palveluihimme ja anna meidän auttaa sinua nauttimaan kodistasi turvallisesti ja mukavasti.

HemmaKoti

Vastaamme mahdollisimman pian

Hei, Tervetuloa sivustolle. Napsauta alla olevaa painiketta keskustellaksesi minulle messengerin kautta.

Powered by WpChatPlugins