fbpx

Tarinamme

HemmaKodin idea pohjautuu perustajansa ja toimitusjohtajan Marika Pendolinin haluun auttaa ja tarjota merkityksellistä työtä iäkkäiden kanssa.

Tarkoituksena on, että jokainen ihminen voi tuntea olonsa merkitykselliseksi oli sitten auttaja tai autettava – näin päästään aidon välittämisen ja lämmön ilmapiiriin.

“Kaikki alkoi, kun huoli omasta isoäidistäni kasvoi vuosien varrella. Isoäitini oli aina ollut itsenäinen ja ahkera, mutta ikääntyessään hänellä todettiin muistisairaus. Hän asui vanhassa talossa, jossa arjesta selviytyminen vaati paljon fyysistä työtä ja toi eteen monia vaaratilanteita. Vaikka asuminen muuttui haastavammaksi, isoäitini ei halunnut muuttaa pois kodistaan.

Toinen isoäitini on modernin mummon malli ja olen onnekas, että hän on yhä elämässäni. Teimme jopa töitä yhdessä, ennen kuin hän jäi eläkkeelle. Eläkkeelle jäädessään hän muutti takaisin kotiseuduilleen pohjoiseen, kun minä olin juuri muuttanut etelään. Välimatka kasvoi, ja ymmärsin, että monella on sama tilanne. Pitkät välimatkat vaikeuttavat tarjoamasta apua omille rakkailleen.

Molempia isoäitejäni yhdisti tahto asua kotona ja itsenäisyyden säilyttäminen. Uskon, että ikääntyvä väestö tarvitsee yhä enemmän apua koteihin. Julkisten palveluiden saatavuus muuttuu haastavammaksi, eikä tavanomaisiin arjen askareisiin saa kovinkaan helposti apua.“

– Marika Pendolin, 2024.

 

Matkamme tähän asti

Polku jossa HemmaKodin historiallisia tapahtumia ja vuosilukuja

HemmaKoti

Vastaamme mahdollisimman pian

Hei, Tervetuloa sivustolle. Napsauta alla olevaa painiketta keskustellaksesi minulle messengerin kautta.

Powered by WpChatPlugins