HemmaKoti ja Live-säätiö aloittavat yhteistyön täsmätyökykyisten työllistymisen edistämiseksi

Työelämä on suuressa murroksessa. Suomessa puhutaan työvoimapulasta, mutta samaan aikaan työmarkkinoilla vallitsee kohtaanto-ongelma – työtehtäviä on tarjolla, mutta kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa. HemmaKoti aloittaa yhteistyön Live-säätiön kanssa ja työllistää tämätyökykyisiä opiskelijoita, kuntoutujia ja valmennettavia kevään ikkunanpesukampanjassaan osoittaakseen esimerkkiä työvoimapulan osaratkaisemiseksi.

Yhteistyö käynnistyi Liven Rekrymessuilla

Yhteistyö Live-säätiön kanssa alkoi, kun HemmaKodin toimitusjohtaja Marika Pendolin otti yhteyttä Liveen ja osallistui Ammattiopisto Liven järjestämille Rekrymessuille. Käynnistyneen yhteistyön myötä Liven yksilöasiakkaita kannustetaan perustamaan HemmaKoti-profiili ja hankkimaan työkokemusta myös sitä kautta kampanjan lisäksi.

Pendolin korostaa ettei palvelun tarkoituksena ole välittää halpatyövoimaa. Kaikissa palveluissa suositus minimikorvauksesta on 20 €/h.

Jotta arvot näkyvät puheiden lisäksi tekoina, olemme jatkaneet dialogia ja yhdessä ideoineet keväälle ikkunanpesukampanjan.

Marika Pendolin, HemmaKodin toimitusjohtaja

Ideoimme yhdessä ikkunanpesukampanjan

Liven ja HemmaKodin ikkunanpesukampanja on voimassa huhti-toukokuun aikana. Asiakkaat voivat halutessaan tilata pesun HemmaKodin kautta ja samalla työllistävät Liven asiakkaita, kuten opiskelijoita.

Liven asiakkuuspäällikkö Annika Lipponen on iloinen siitä, että HemmaKoti jakaa samat tavoitteet Liven kanssa.

Olemme yhdessä halunneet tuoda esiin sen, että työelämässä on olemassa lukuisia polkuja ja yksi niistä on tämä. On tehtävä tekoja, jotta mahdollisimman moni pääsee kiinni työelämään.

Annika Lipponen, Liven asiakkuuspäällikkö

Työvoimapulasta kärsivät alat eivät kohtaa työnhakijoita

Suomessa poistuu työmarkkinoilta arviolta 100 000 ihmistä vuodessa, eivätkä uudet pienet ikäluokat korvaa eläköityviä ryhmiä. Samaan aikaan 65 000 osa-aikaista täsmätyökykyistä etsii työtä. Jostain syystä työvoimapulasta kärsivät alat eivät kohtaa näitä hakijoita. Syynä voi olla se, että yrityksillä ei ole tietoa täsmätyönkykyisten palkkaamisesta. Osittain työntekijöitä haetaan samoja, vanhoja kanavia pitkin sen sijaan, että osattaisiin hyödyntää uusia verkostoja.

Täsmätyökykyisyys käsittää monipuolisen ihmisjoukon kehitysvammaisista pitkäaikaistyöttömiin, erityistä tukea tarvitseviin ja niihin, joiden työ- tai toimintakyky on syystä tai toisesta laskenut. Olennaista on, että ihminen kyllä pystyy työskentelmään, jos työtehtäviä tai työaikoja vain mukautetaan yksilöllisesti. Uran aikana eteen voi tulla ammatillisen kuntoutuksen tai työkokeilun avulla toteutettavan alan tai ammatin vaihto.

Yrityksillä ei ole enää varaa jättää motivoituneita työnhakijoita työelämän ulkopuolelle.

Annika Lipponen

Lisätietoja:

Asiakkuuspäällikkö Annika Lipponen, Live-säätiö, p. 050 557 1495

Toimitusjohtaja Marika Pendolin, HemmaKoti, p. 040 6300 670

Live-säätiö

Live-säätiö työskentelee sen hyväksi, että mahdollisimman moni pystyy toimimaan suomalaisen yhteiskunnan täysipainoisena jäsenenä. Live tarjoaa yksilöasiakkailleen ammatillista erityisopetusta, neurologista kuntoutusta, ammatillisen koulutuksen ja kuntoutuksen sekä työllistymisen valmennus- ja asiantuntijapalveluita. Live-säätiön palveluksessa työskentelee noin 800 asiantuntijaa.

HemmaKoti

HemmaKoti on vuonna 2020 perustettu verkkoalusta, joka yhdistää kotitaloudet palveluiden tuottajiin. HemmaKodin tavoitteena on keventää arkea ja tarjota uudenlainen, sujuva kanava kodin palveluille. HemmaKoti haluaa olla kodin palveluiden markkinajohtaja ja suunnittelee automaation kehittämistä tekoälyä hyödyntäen. Sivuston valikoimassa on yli 30 luokkaa, joiden alta on helppoa ja turvallista tilata apua kotitöihin. www.hemmakoti.com

Lisätietoa täsmätyöhön liittyvistä oivalluksista Liven rekrymessuilta 2022. https://www.livesaatio.fi/ajankohtaista/liven-rekrymessuilla-erilaisuus-oli-rikkautta